Tuesday, May 10, 2011

TERBAIKK...!!

salam

kabare semua. Malam ni, aku rajin sikit. YEEE!!! mesti ade yang kate, eh?? sikit je? huishh....korang ni....biar la sikit2..yang penting istiqamah ..betul kan?

oleh itu, disebabkan aku rajin, cepat2 la aku on my lappy...oh laptop kesayanganku..bila la ko nak dibersihkan oleh tuan KO?? ish2...nampak sangat kemalasannya disitu. AKu? ishh..bukan apa......tak mau la dikatakan terlalu rajin... nanti aku riak plak. heheh...(helah bela diri)

orait, berkenaan tajuk diatas..kenapa aku katakan terbaik.? hmm...macam ni. hari ni aku bawa mr.avanza tu merayau ke batu caves. Why?? wuisshh...tak kan la aku buang tebiat nak naik bukit tu.... aku pi amek my beloved mum in law la.....(baik tak aku?? heheh....alala....selagi berkesempatan kan....)

on the way aku bawa kereta..........tetiba fikiran aku melayang. (korang jangan risau...aku masih focuss!!)
aku tengok sekeliling......aku teringat semua perkara......

dan satu perkara yang singgah difikiran aku tadi.........\\

ADAKALANYA PERKARA YANG TERJADI DI SEKELILING KITA ADALAH PERINGATAN UNTUK KITA...

kenapa aku cakap macam tu???

hm...entah. tapi itu yang dapat aku rasakan. everything. sebagai contoh....korang tengok orang pakai baju nampak pusat.....selalunya apa yang terdetik dlm fikiran korang??? "ishh....budak ni tak sedar diri ke??"" dan mcm2 andaian.......padahal kita tak sedar...kita dah su'zhon pada dia... kita dah mengumpat die... cuba jadikan tu pengajaran untuk diri kita.... mgkin dalam hati kita boleh cakap...."ya allah....bila aku ada anak nnti..moga allah izinkan untuk aku didik dia dgn ilmu islam...." or ape2 yang positif la....

betul tak??? bila kita positif sentiasa............kita akan jadi orang berguna..

aku? ishh....ni peringatan untuk aku la... dan untuk kita semua..... aku doa2 moga aku dpt jadi hamba yang bersyukur....hamba yang redha....hamba yang ikhlas........

aku tak perfect. SUMPAH....SERIUS>>> aku ni ngok ngek jugak.....sgt2 ngok ngek pun... tapi tak salah kan kalau kita nak improve sedikit demi sedikit.......

aku nak cuba terapkan think positif dlm diri...(boleh ke???? ku mohon ya tuhanku......)

sebab aku percaya..............kalau kita fikir kan -ve.....setiap benda tu akan jadi -VE.......

setiap perkara.......ade hikmahnya... cuma kadang kala kita tak nampak......sebab kita dibutakan dengan nikmat....

dan......seteruk2 orang lain...manatau allah takdirkan dia lebih baik dari kita......kan ke malu kita dgn diri sendiri.......betul tak??? baik kita perbetulkan diri dulu kan?

orait...gue mau sambung pelok2 adam...daa~

No comments:

Post a Comment

KATA MEREKA

PENGIKUT INI BELOG